מארחים בחג ולא יודעים מאיפה להתחיל ??


פנתה אליי סיגל וביקשה שאארגן לה את האירוח בערב חג סוכות.

כיוון שכולנו נמצאים בתקופה של אירוח ולחוצים ולא תמיד יודעים איך מתחילים

עולות הרבה שאלות:

איזה קונספט רוצים לאירוח?

כמה אנשים מזמינים? מי מגיע? כמה מבוגרים?

כמה ילדים ? באיזה גילאים?



כמה עבודה רוצים לעשות במהלך האירוח? כלים? הגשה? ניקיון?

מה אוכלים? יש מישהו צמחוני בין האורחים? כשרות כן או לא? צליאק?

איך רוצים לפתוח את הערב?

מה לגבי אוירה, עיצוב וסידור השולחנות?

איך מושבים את המוזמנים?

האם יש מקום לתוכנית אומנותית?

הרבה שאלות וכבר מתחיל הלחץ והבלגן

אז בואו נעשה קצת סדר ....

תחילת ההכנות:

נחליט מה המסר שאנחנו רוצים שיהיה באירוח:

שמחה, גיבוש ,דגש על החג או כל דבר שמתאים לכם כמשפחה.

נכין רשימה מסודרת של משתתפים וגילאים ונוודא עם כל אחד מהמשפחה מי מגיע .

ריהוט הגשה וניקיון :

נבדוק כמה כיסאות ושולחנות אירוח יש לנו ומה מצבם  

אפשר לקנות שני שולחנות מתקפלים ועשרה כיסאות פלסטיק שיהיו באחסון (הם לא תופסים הרבה מקום ותמיד שימושים לאירוח)

ניתן גם להשכיר פלטות וכיסאות מחברת השכרה, העלויות אינן גבוהות והמראה אחיד .

אם החלטתם להיות כאחד האורחים ניתן להשתמש בכלים הקיימים בבית ולהיעזר במישהו\י שמגיע\ה לאירוח ועוזר\ת בשטיפה ובהגשה .

אפשר לרכוש כלים חד פעמים קשיחים ואיכותיים יש היום הרבה אפשרויות מאוד יפות ויוקרתיות,

או להשכיר ציוד מחברת השכרה שמחזירים את הכלים ללא שטיפה .


החלק הקולינרי באירוח:

אפשר להזמין חברת קייטרינג ולהתאים את האוכל לפי הבחירה שלכם,  בשרי\חלבי לפי הטעם וההעדפה.

מתאים לקונספט – דרום אמריקאי, מקסיקני וכל טעם שמתאים לטעם שלכם. ניתן להפעיל את האורחים בנושא האוכל זה מאוד מקובל.                                        חשוב להכין רשימה מסודרת של סלטים , מנה ראשונה, מנה שניה וקינוח .

לחלק לאורחים שכל אחד יביא תבשיל ע"פ הבקשה בהתאם לתכנון מראש וכמובן מול היכולת והידע של המכין .

זכרו שהחלק הקולינרי חשוב ביותר ואם הקיבה מרגישה מצוין אז חמישים אחוז מהאירוח עבר . אפשר להגיש כיבוד קל לפני הארוחה כדי לחמם את האורחים ולהביא אותם מחויכים, סושי? מאפים מלוחים? אדממה? שתיה חריפה? וכל דבר שנראה לכם מתאים .

בסיום הערב אי אפשר בלי קינוח..  חשוב לסיים במשהו מתוק ושוב חייב לשים לב אם יש מישהו ששומר על בשר וחלב יש להקפיד שהקינוח יהיה פרווה כדי שכולם ייהנו מסיום מתוק ונעים .

עיצוב כללי ועיצוב שולחן :

אפשר לפזר נרות צפים או נרות ריחנים גדולים בצבעים שונים, ניתן לקנות אביזרים קטנים וזולים במקס סטוק או במוזלים יש להם הרבה היצע, או בחנויות של כלים חד פעמים יש להם כלים יפים שאפשר להשתמש בהם.

רוצים ממש אוירה תוסיפו בלונים רגילים או בלוני הליום.

אפשר להשתמש במפות שקיימות בבית או לקנות חד פעמיות ,ניתן לרכוש אל בד בצבעים מתאימים.

אם רוצים לשים משהו על השולחן , ניתן לקנות סלסלה קטנה של סידורי פרחים או לקנות ואזות קטנות ולשים מספר פרחים ,ניתן להוסיף ראנר מיוחד שישדרג את המראה .

לגבי התאורה ,אם האירוח בבית אז לא תהייה בעיה, במידה והאירוח בחוץ נדמה שהתאורה מספיקה אבל צריך לזכור שיש הרבה אנשים ובערב יורד החשכה רצוי להגדיל את כמות התאורה – גר לנדה אחת יכולה לעשות את ההבדל ,אפשר גם להשכיר מחברת השכרה.

סידור האורחים בשולחן:

מציעה שתהיה הרבה רגישות בחלק הזה ,צריך לשים לב מי אוהב את מי כי כולם יודעים שגם במשפחות הכי טובות יש קצת אי הבנות, החמה לא מסתדרת עם הכלה , החתן לא מדבר עם האח. חשוב להושיב ילדים בנפרד ורצוי להקפיד שהמתבגרים יתפסו להם פינה משותפת .

אם רוצים לרכך קצת את האווירה ,אפשר להוסיף על כל צלחת ברכה או להכין משימות קטנות לכל אורח 
(לדוגמא- מזוג יין למי שיושב מימנך או התחל שיר ודאג שכל האורחים ישירו אתך וכו' .)

תוכנית אומנותית :

אחרי שכולם אכלו ונהנו מהאווירה ניתן לארגן קריוקי או לשים מוזיקה לריקודים, אם רוצים להשקיע ניתן להביא שחקן שיוסיף הומור משפחתי או מספר סיפורים שירתק אתכם בסיפור מתאים.  אם לאחד האורחים יש יום הולדת אפשר להפתיע אותו ולהרים כוסית עם ברכה.

פרטים קטנים אבל חשובים:

תדאגו שיהיו מספר גלילי נייר טואלט בשירותים, מגבות לנגב ידיים ,לעדכן את השכנים אם עושים רעש חזק ולציין איפה מומלץ להחנות את הרכב בהגעה .

וטיפ אחרון שקבלתי מאבי ועוזר לי בכל דבר, כתבו הכול לפני האירוח, עקבו אחרי המשימות ותוודאו שאתם עומדים בתכנון.

חברים יקרים מאחלת לכולם חג שמח ונתראה רק בשמחות !!!

אשמח לתת מענה וייעוץ לכל פניה

חיה גוזלן מפיקה לכם אירוע

 

רוצים לדעת מאיפה להתחיל?

התקשרו: 052-3931404 או מלאו את פרטיכם ואחזור אליכם